Company portrait

Bedrijfsoverzicht

Over ERGO

Het van origine Duitse bedrijf is één van de voornaamste verzekeraars in Europa. Het bedrijf biedt een breed assortiment aan verzekeringsproducten. ERGO is vertegenwoordigd in meer dan 30 landen wereldwijd, met de focus op Europa en Azië. In thuismarkt Duitsland behoren wij tot de marktleiders in alle segmenten. Ongeveer 37,000 mensen werken voor de groep, hetzij als reguliere werknemer of als full-time vertegenwoordiger. In 2021 noteerde het bedrijf een premie inkomen van 19 miljard Euro en keerde het ongeveer hetzelfde bedrag uit aan claims.

ERGO Group is onderdeel van Munich Re, één van ‘s werelds meest vooraanstaande herverzekeraars en risicodragers. Als onderdeel van Munich Re profiteren zowel de directe verzekeraar alsook de herverzekeraar, van kansen om risico’s om te zetten in waarde. Binnen de groep is ERGO specialist op het gebied van directe verzekeringen, bijvoorbeeld bij het verzekeren van private en zakelijke klanten.

Geschiedenis

De geschiedenis van ERGO gaat terug tot de oprichting van het Allgemeine Eisenbahn-Versicherungs-Gesellschaft in 1853. Dit bedrijf werd later hernoemd tot Victoria Versicherung, één van ERGO’s oprichters.

Het ERGO merk zag eind jaren negentig het licht als gevolg van een fusie van verschillende bedrijven. Deze gebeurtenis resulteerde in de formatie van de ERGO Group, waar ERGO Versicherung AG als risicodrager van ERGO Industrial, deel van uitmaakt. Het bedrijf verzekert grote nationale en internationale ondernemingen middels het brede aanbod aan brand- en aansprakelijkheidverzekeringsproducten.

    grauenhaftgrauenhaftglanzlosglanzlosgewöhnlichgewöhnlichglänzendglänzendgrandiosgrandios